Domem roku se v Uherském Hradišti stal penzion Na Stavidle

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherské Hradiště má svůj další Dům roku, tentokrát získal ocenění rekonstruovaný objekt penzionu Na Stavidle. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí uherskohradišťské radnice Petra Zemčíková. O ocenění se letos ucházely tři stavby, kromě penzionu to byla také novostavba polyfunkčního domu ve Fra...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherské Hradiště má svůj další Dům roku, tentokrát získal ocenění rekonstruovaný objekt penzionu Na Stavidle. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí uherskohradišťské radnice Petra Zemčíková.

O ocenění se letos ucházely tři stavby, kromě penzionu to byla také novostavba polyfunkčního domu ve Františkánské ulici a novostavba Rezidenční bydlení Kasárna.

Čestné ocenění kvality architektonického díla uděluje uherskohradišťská radnice pravidelně od roku 1992. Vítěz získá malou bronzovou tabuli od akademického sochaře Jiřího Habarty. Tou se už ve městě chlubí celkem 18 budov.

Penzion Na Stavidle je unikátním dílem, které nahradilo ohyzdný a zchátralý objekt na exponovaném místě centra města v nástupním prostoru do historického jádra.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x