V Otrokovicích vznikla poprvé samostatná lokální strana, hodlá zaútočit na zastupitelská křesla

OTROKOVICE - V Otrokovicích vznikla zcela nová politická strana nazvaná Nový impuls, jde o vůbec první lokální stranu ve městě, která kdy vznikla. Předseda strany Jaroslav Tkadlec agentuře Mediafax ve čtvrtek řekl, že cílem strany je mimo jiné získat v komunálních volbách tři místa v otrokovickém zastupitelstvu. Novou str...

OTROKOVICE – V Otrokovicích vznikla zcela nová politická strana nazvaná Nový impuls, jde o vůbec první lokální stranu ve městě, která kdy vznikla. Předseda strany Jaroslav Tkadlec agentuře Mediafax ve čtvrtek řekl, že cílem strany je mimo jiné získat v komunálních volbách tři místa v otrokovickém zastupitelstvu.

Novou stranu podle jejího předsedy tvoří lidé, kteří se nikdy předtím v žádné politické straně neangažovali. O počtu členů zatím hovořit nechce, naplnit kandidátku prý ale rozhodně nebude problém. „Jsme v podstatě první stranou, která vznikla v Otrokovicích, tvoří ji občané Otrokovic a hodláme pracovat v Otrokovicích. Zároveň jsme první stranou, která lidem nabídne ucelený volební program. Obyvatelům města necháme ve schránkách náš vlastní časopis. V prvním čísle se jim jen představíme, v dalších čtyřech spoluobčany podrobně seznámíme s naším programem, který tvoří čtyři základní pilíře,“ podotkl Tkadlec. Zatímco první časopis objeví lidé ve schránkách už před letními prázdninami, další k nim poputuje až koncem srpna. „Chtěli jsme se zatím jen představit, kampaň naplno rozjedeme až koncem prázdnin,“ vysvětlil předseda strany.

Mezi čtyři pilíře programu patří Aktivní život, Udržitelný rozvoj, Volný čas a Bezpečné město. Kampaň bude strana hradit z vlastních zdrojů, přesnou částku ale bude znát až později. Cílem strany je podle Tkadlece vytvořit z Otrokovic dobrou adresu pro život. „Trápí nás například to, že za posledních deset let ubylo ve městě kolem dvou tisíc obyvatel. Současní zastupitelé se na úbytek populace rozhodli reagovat tak, že snížili počet zastupitelů pro nové volební období. Řeší důsledek, nikoliv příčinu, a v tom vidíme chybu,“ konstatoval Tkadlec.

Zakládajícími členy Nového impulsu jsou Jaroslav Tkadlec, Milan Plesar a Vlastimír Hrubčík. Tkadlec (28) pracuje coby právník v jedné otrokovické advokátní kanceláři, Milan Plesar (28) zastává post mluvčího krajského úřadu ve Zlíně a Vlastimil Hrubčík (41) pracuje na pozici technika Odboru výstavby a projekce ve firmě Barum Continental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x