Na uherskohradišťské umělecké škole obdivovali lidé vystavené klauzurní práce

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti pořádala během pátku tradiční Den otevřených dveří, v rámci kterého studenti vystavovali své klauzurní práce. Ředitel školy Jan Pospíšil agentuře Mediafax řekl, že k vidění je přes 250 studentských prací. Dny otevřených dveří pořádá...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti pořádala během pátku tradiční Den otevřených dveří, v rámci kterého studenti vystavovali své klauzurní práce. Ředitel školy Jan Pospíšil agentuře Mediafax řekl, že k vidění je přes 250 studentských prací.

Dny otevřených dveří pořádá škola už řadu let, a to vždy dvakrát až třikrát za rok. „Cílem akce je seznámit veřejnost s prací školy, motivovat případné zájemce o studium a v neposlední řadě je to příležitost pro rodiče našich studentů, kdy si mohou prohlédnout díla svých ratolestí,“ podotkl ředitel školy. Do školy zavítá během akce pravidelně několik stovek lidí.

Škola má v současné době 235 žáků. Zájemci o studium si mohou vybrat jeden z devíti studijních oborů. V nabídce je například užitá malba, užitá fotografie a média, modelářství a návrhářství oděvů, kamenosochařství, propagační grafika, výtvarné zpracování keramiky a porcelánu, návrhářství a modelářství obuvi, průmyslový design a od nového školního roku bude možné studovat ještě multimediální tvorbu.

(Ke zprávě vydává agentura Mediafax foto)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x