Střecha zlínského parkoviště se stane dějištěm závodu na kolečkových bruslích

ZLÍN - Ve Zlíně na střeše krytého parkoviště obchodního a zábavního centra Zlaté jablko se v sobotu pojede závod příznivců kolečkových bruslí Blade Race 2010. Mluvčí Zlatého jablka Petr Žabka agentuře Mediafax řekl, že bruslařům se otevře i noční město. Závodníci na kolečkových bruslích se mezi sebou utkají ...

ZLÍN – Ve Zlíně na střeše krytého parkoviště obchodního a zábavního centra Zlaté jablko se v sobotu pojede závod příznivců kolečkových bruslí Blade Race 2010. Mluvčí Zlatého jablka Petr Žabka agentuře Mediafax řekl, že bruslařům se otevře i noční město.

Závodníci na kolečkových bruslích se mezi sebou utkají v takzvaném cross downhillu – sjezdu na trati plné překážek.

Blade Race je závod na kolečkových bruslích, který se jede na kolmé trati tvořené umělými překážkami. Start leží víše než cíl. Společně závodí vždy čtyři jezdci a o postupu rozhoduje pořadí v cíli. Na závod se může přihlásit prakticky každý, kdo je starší 15 let a splní požadavky pořadatelů. Tedy dorazí s předepsanou výbavou – ochrannou přilbou, chrániči kolen, zápěstí i loktů a oblečením s dlouhými rukávy a nohavicemi. Startovné je 100 korun.

Závodní program začíná volným tréninkem, během kterého se jezdci seznámí s tratí. Pak následuje kvalifikace, po které se mezi sebou utká 32 nejrychlejších závodníků. Tréninky a registrace soutěžících je na programu od 15.30 do 17 hodin. Samotný závod odstartuje v 17 hodin a finále očekávají organizátoři mezi 19. až 20. hodinou. Nejlepší tři jezdci získají ceny v řádech tisíců korun.

Pro děti bude na střeše parkoviště připraven doprovodný program plný soutěží, které prověří jejich dovednosti na kolečkových bruslích. Dětské akce vypuknou v 9 hodin a potrvají do 12 hodin.

Kromě závodu Blade Race odstartuje v sobotu večer také další noční projížďka Zlínem – Hepa Blade night. Start je již tradičně ve Zlatém jablku. Příznivci in-line bruslení se sem mohou sjíždět od 19.30, do nočního Zlína se pak vyjede v 20.30.

Organizátoři akce upozorňují na to, že bruslaři mohou na projížďku nočním městem vyrazit, pouze pokud budou mít u sebe reflexní prvky. Tedy čelovku, blikačku nebo podsvícení koleček. Zapomnětlivci si budou moci v místě startu zakoupit svítící neonové tyčinky. Samozřejmostí by měla být také přilba. Na akci budou kromě organizátorů dohlížet i policisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x