V Sazovicích na Zlínsku zahájí provoz nové koupaliště

ZLÍN - V Sazovicích na Zlínsku se v sobotu otevře multifunkční sportovní areál Na koupališti. Ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová agentuře Mediafax sdělila, že návštěvníci v něm najdou nejen koupaliště, ale také malé wellness centrum či moderní restauraci. Chybět nebudou ani tenisové ku...

ZLÍN – V Sazovicích na Zlínsku se v sobotu otevře multifunkční sportovní areál Na koupališti. Ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová agentuře Mediafax sdělila, že návštěvníci v něm najdou nejen koupaliště, ale také malé wellness centrum či moderní restauraci.

Chybět nebudou ani tenisové kurty, dvě oplocená hřiště na malou kopanou s umělým povrchem a víceúčelová sportovní plocha pro tenis, hokej na bruslích, florbal a další sporty.

Moderní komplex vyrostl na místě původního koupaliště, které již technicky nevyhovovalo a bylo před čtyřmi lety uzavřeno z hygienických důvodů. Nové koupaliště je velké 25 krát 12 metrů a je doplněno zázemím se sprchami a toaletami. Dominantou komplexu je restaurace s lávkou, která má hlavní nekuřácký prostor pro 45 lidí a stejný počet míst k sezení na terase. Salonek pro soukromé oslavy a akce pak pojme až 24 lidí.

Nový sportovní areál s koupalištěm vybudovala firma MRB Sazovice. Do stavby a vybavení investovala 51 milionů korun. Výstavba je dotována z Regionálního operačního programu Střední Morava v rámci podpory cestovního ruchu v Regionu částkou 9,5 milionu korun.

Původní zdevastované koupaliště se sportovištěm, které v Sazovicích sloužilo od roku 1989, odkoupila firma MRB Sazovice od obce v roce 2007 za symbolickou jednu korunu. Stavba nového komplexu začala v květnu loňského roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x