Krajští radní odvolali představenstvo ve zlínské nemocnici a jmenovali nové

ZLÍN - Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně bude mít od 1. července nové představenstvo, radní odvolali současné a jmenovali nové. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informovala Helena Mráčková z tiskového oddělení Zlínského kraje. Výběrová komise uzavřela v pondělí ráno výběrové řízení a s přihlédnutím i k...

ZLÍN – Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně bude mít od 1. července nové představenstvo, radní odvolali současné a jmenovali nové. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informovala Helena Mráčková z tiskového oddělení Zlínského kraje.

Výběrová komise uzavřela v pondělí ráno výběrové řízení a s přihlédnutím i k tajně vyjádřené podpoře primářů této nemocnice doporučila jmenovat členy představenstva Bohuslava Škubala, Zdeňka Vachalu a Marii Gajdošovou. Rada Zlínského kraje jako jediný akcionář nemocnice zároveň v pondělí odvolala stávající představenstvo ve složení Petr Pšikal, Jiří Procházka a Lubomír Doležel, a to k 30. červnu.

Návrh na vyhlášení výběrového řízení na nové představenstvo podalo letos v březnu vedení nemocnice. Důvodem byly skandály kolem černých duší či špatného hospodaření v nemocnici, které se objevovaly v médiích. „Stálé osočování nemocnice závažným způsobem poškozuje její dobré jméno, narušuje její zvyklý provoz, jsou narušeny vztahy se zdravotními pojišťovnami, ministerstvem zdravotnictví, obchodními partnery,“ řekl tehdy ředitel nemocnice Petr Pšikal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x