Stavba cyklostezky Bečva ve Valašském Meziříčí se kvůli povodním zpozdí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - O přibližně dva měsíce bude zpožděna stavba cyklostezky Bečva přes území Valašského Meziříčí. Vendula Šmídová z valašskomeziříčské radnice v pátek agentuře Mediafax sdělila, že posunutí termínu si vyžádaly nedávné povodně. Původně měla být stavba dokončena v květnu a slavnostní o...

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – O přibližně dva měsíce bude zpožděna stavba cyklostezky Bečva přes území Valašského Meziříčí. Vendula Šmídová z valašskomeziříčské radnice v pátek agentuře Mediafax sdělila, že posunutí termínu si vyžádaly nedávné povodně.

Původně měla být stavba dokončena v květnu a slavnostní otevření bylo v plánu 19. června. „Teď to vypadá, že kolaudovat budeme až v srpnu. Úsek pod Sokolovnou, který byl povodní nejvíce postižen, pak až v měsíci září. V této části však vede alternativní trasa po druhé straně řeky Bečvy,“ podotkl místostarosta Valašského Meziříčí Jiří Pernický (Nez.). Letošní květnové povodně způsobily na cyklostezce škody ve výši téměř 4,5 milionu korun.

V současné chvíli je stavebně dokončena celá trasa podél Vsetínské Bečvy, a to od Jarcové po soutok v parku Abácie. Podél Rožnovské Bečvy jsou dokončeny téměř všechny úseky. „Zbývá odstranit povodňové škody, které jsou téměř po celé trase a dodělat nájezdy na dřevěnou dominantu cyklostezky,“ sdělil referent odboru komunálních služeb Aleš Cáb. Ty se staví až v současné době, jelikož se město Valašské Meziříčí rozhodlo změnit technologii nájezdů. „Z původních železobetonových ramp budou položeny do drátěných košů rampy z lomového kamene. Na tuto technologii jsme přistoupili z důvodů lepší vizuální podoby a značné finanční úspory,“ vysvětlil místostarosta. Změna musela být projednána s poskytovatelem dotace, což bylo při takovém rozsahu administrativně časově náročné. Přesto byla schválena, tudíž bude i na tuto část čerpána již získaná dotace.

Projekt Cyklostezka Bečva – páteřní cyklostezka katastrem města Valašského Meziříčí má stát téměř 50 milionů korun, z toho 42 milionů korun pokryje dotace z evropských fondů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x