V Luhačovicích na Zlínsku se zhoršila kvalita vody

ZLÍN - Se začátkem letních prázdnin se zhoršila kvalita vody v přehradě v Luhačovicích i ve slepém rameni Moravy na Pahrbku v Napajedlích. Vyplynulo to z údajů Krajské hygienické stanice ve Zlíně. V Luhačovicích stanovili hygienici stupeň tři, tedy zhoršenou kvalitu vody. V přehradě je zvýšený počet sinic a zvýšen

ZLÍN – Se začátkem letních prázdnin se zhoršila kvalita vody v přehradě v Luhačovicích i ve slepém rameni Moravy na Pahrbku v Napajedlích. Vyplynulo to z údajů Krajské hygienické stanice ve Zlíně.

V Luhačovicích stanovili hygienici stupeň tři, tedy zhoršenou kvalitu vody. V přehradě je zvýšený počet sinic a zvýšená hodnota chlorofylu. Ohodnocení navíc upozorňuje na mírně zvýšenou pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při koupání, u některých citlivých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní potíže. Hygienici proto lidem doporučují lidem po koupání se osprchovat.

Oproti začátku sezony se o něco málo zhoršila voda také na Pahrbku v Napajedlích, momentálně je voda na stupni číslo dvě. Voda se vyznačuje sníženou průhledností a je zde také zvýšené množství chlorofylu. Stejná situace je také ve vodní nádrži Bystřička.

Naopak voda vhodná ke koupání je například v retenční nádrži Všemina, na Štěrkovišti v Otrokovicích, vodní nádrži Horní Bečva, štěrkovišti Nový Hrouzenkov nebo v přírodním koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x