Na Kroměřížsku budou jezdci na koních soutěžit o Hanácký pohár

KROMĚŘÍŽ - Už 33. ročník skokové soutěže Hanácký pohár pojedou v sobotu jezdci na koních v Pravčicích na Kroměřížsku. Agentuře Mediafax to sdělila projektová manažerka Hyjé - koně Zlínského kraje Iva Hlobilová. Závod koní se uskuteční tradičně v jezdeckém areálu v Pravčicích. Slavnostní zahájení je na pr...

KROMĚŘÍŽ – Už 33. ročník skokové soutěže Hanácký pohár pojedou v sobotu jezdci na koních v Pravčicích na Kroměřížsku. Agentuře Mediafax to sdělila projektová manažerka Hyjé – koně Zlínského kraje Iva Hlobilová.

Závod koní se uskuteční tradičně v jezdeckém areálu v Pravčicích. Slavnostní zahájení je na programu v 10.30 hodin. Vyvrcholením pak bude dvoukolová soutěž na překážkách 120 a 130 centimetrů o Hanácký pohár, která odstartuje ve 13.30 hodin.

Hanácký pohár má mnohaletou historii a pravidelně se soutěže účastní jezdci z České republiky, Polska či Maďarska. Poprvé se Hanácký pohár jel v roce 1961 a během svého trvání byl několikrát přerušen. Jednou kvůli zrušení jezdeckého klubu, jindy zase pro nedostatečné množství koní vhodných pro závody tohoto typu.

Majitelem Hanáckého poháru se stane ten jezdec, jenž v obou kolech (L+ S parkur) získá nejmenší počet trestných bodů, přičemž v případě rovnosti rozhoduje lepší výsledek vyšší soutěže a potom rozhoduje čas druhého kola. Vítěz získává putovní pohár, který mu natrvalo zůstane až po třech vítězstvích.

Celodenní klání bude doplněno i o doprovodný program, lidé se mohou těšit například na ukázky pony parkúru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x