Do Velehradu zamíří tisíce lidí, začínají tu Dny lidí dobré vůle

VELEHRAD - Do Velehradu zamíří v neděli a v pondělí tisíce lidí, konají se tu totiž tradiční Dny lidí dobré vůle. Lidé budou moci opět ručně přepisovat Bibli a na večerním koncertě zazpívá Hradišťan, Kantiléna i Petr Bende. Hned v 9 hodin ráno se v hotelu U Skanzenu uskuteční konference u příležitosti X. výroč...

VELEHRAD – Do Velehradu zamíří v neděli a v pondělí tisíce lidí, konají se tu totiž tradiční Dny lidí dobré vůle. Lidé budou moci opět ručně přepisovat Bibli a na večerním koncertě zazpívá Hradišťan, Kantiléna i Petr Bende.

Hned v 9 hodin ráno se v hotelu U Skanzenu uskuteční konference u příležitosti X. výročí setkávání vozíčkářů na Velehradě. Samotné setkání pak bude na programu od 16 hodin a v bazilice bude sloužena mše svatá pro zdravotně postižené. Pořadatelé očekávají příjezd asi stovky vozíčkářů z Čech, Moravy, Slezska, ale i ze Slovenska, Maďarska, Německa či Polska.

Od 13 do 23 hodin se zájemci budou moci zapojit do ručního přepisování Bible, a to ve stanu naproti obecnímu úřadu. V uplynulých pěti letech se podařilo opsat pět knih Mojžíšových, žalmy, proroci Izaiáš, Jeremiáš a 12 malých proroků. Letos se budou opisovat knihy proroků Ezechiela a Daniela. Během dne se lidé mohou zapojit také do řady sportovních turnajů, například ve fotbale či v pin pongu.

V 19.30 hodin vypukne Večer lidí dobré vůle. Mezi účinkujícími bude například Jiří Pavlica s Hradišťanem, Hana a Petr Ulrychovi, Kateřina Štruncová, Petr Bende, Markéta Konvičková, dětský sbor Kantiléna či Oktoich z Polska. První večer pak o půlnoci zakončí mše svatá v bazilice.

Velehrad očekává velký nápor návštěvníků, loni si například Dny lidí dobré vůle nenechalo ujít kolem 50 tisíc lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x