Nejhorší kvalita vody na koupání ve Zlínském kraji je v Bystřičce

ZLÍN - Zlínští krajští hygienici evidují poprvé v letošním roce nevhodnou vodu ke koupání v rámci přírodních koupališť ve Zlínském kraji, a to v Bystřičce na Vsetínsku. Vyplývá to z posledních údajů Krajské hygienické stanice ve Zlíně. Ve vodní nádrži Bystřička, a to u hráze i na pláži, se podle odborník

ZLÍN – Zlínští krajští hygienici evidují poprvé v letošním roce nevhodnou vodu ke koupání v rámci přírodních koupališť ve Zlínském kraji, a to v Bystřičce na Vsetínsku. Vyplývá to z posledních údajů Krajské hygienické stanice ve Zlíně.

Ve vodní nádrži Bystřička, a to u hráze i na pláži, se podle odborníků vyskytují v masivní míře sinice, voda je zakalená a je v ní nižší průhlednost.

O trochu si naopak polepšila luhačovická přehrada, kde při posledním měření dosáhla kvalita vody druhého stupně. Voda je tam vhodná ke koupání, ale plavci musejí počítat se sníženou průhledností. Stejná situace je také ve vodní nádrži Horní Bečva na Vsetínsku. Vůbec nejlepší vodu evidují hygienici v retenční nádrži Všemina, štěrkovišti Nový Hrozenkov a v přírodním koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi. Informace jsou aktuální k pondělnímu datu, nové informace přinesou hygienici opět po víkendu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x