Fotbalisté Slovácka porazili Teplice 3:0, dvakrát se trefil Švancara

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka porazili v sobotním zápase 1. kola Gambrinus ligy na domácím trávníku Teplice 3:0. Za domácí dvakrát skóroval útočník Petr Švancara, třetí branku přidal obránce Martin Kuncl. V prvním poločase nebylo znát, že proti sobě nastoupily týmy, které měly v minulé sezoně rozdílné ...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka porazili v sobotním zápase 1. kola Gambrinus ligy na domácím trávníku Teplice 3:0. Za domácí dvakrát skóroval útočník Petr Švancara, třetí branku přidal obránce Martin Kuncl.

V prvním poločase nebylo znát, že proti sobě nastoupily týmy, které měly v minulé sezoně rozdílné role. Zatímco Slovácko se na poslední chvíli zachraňovalo, Tepličtí bojovali o účast v pohárové Evropě. Jenže v úvodním duelu nové sezony začali hráči Slovácka aktivněji a soupeři míč příliš často nepůjčili. Domácí celek však kombinoval jen po šestnáctku Severočechů, kteří bez potíží odvraceli centrované míče.

Až ve 34. minutě se po nahrávce Fujerika dostal do dobré palebné pozice Švancara, který ale mířil vysoko nad. O dvě minuty později se však útočník Slovácka dočkal, když se dostal k odraženému míči a jeho pravačka z necelých dvaceti metrů mířila přesně do levého horního rohu a gólman Grigar neměl šanci úspěšně zakročit.

Po obdržené brance Severočeši přece jen zvýšili úsilí a postupně převzali aktivitu, v níž pokračovali i po změně stran. Obrana Slovácka však pracovala spolehlivě, takže brankář Filipko moc práce neměl. V 64. minutě se domácí dočkali gólové pojistky. Po rychlém protiútoku se natahoval na centrovaný míč Volešák, který po střetu s Kleinem upadl a sudí Paták bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se podle očekávání postavil Švancara a s přehledem ji proměnil.

O osm minut později mohlo víc než pět sisícovek fanoušků jásat potřetí, když se opřel do míče Kuncl a definitivně zlomil odpor protivníka. Zbytek utkání si už hráči Slovácka vychutnali a pomohli gólmanu Filipkovi k čistému kontu.

Gambrinus liga, 1. kolo:

1. FC Slovácko – FK Teplice 3:0 (1:0)Branky: 36. a 64. z pen. Švancara, 73. Kuncl. Rozhodčí: Paták – Mencl, Vysloužil. ŽK: Matula, Ljevakovič, Vidlička, Stožický (všichni T). Diváci: 5252. Hráno na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

Sestavy:1. FC Slovácko: Filipko – Kuncl, Mezlík, Košút, Kubáň – Fujerik (90. Reinberk), Kordula, Volešák, V. Valenta – Ondřejka (83. Szmek), Švancara (85. Nestorovski). Trenér: Miroslav Soukup.FK Teplice: Grigar – Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa – Ljevakovič, Matula (70. J. Mareš) – Stožický (84. Zoubele), Vachoušek, Mahmutovič (76. L. Došek) – Vondrášek. Trenér: Jiří Plíšek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x