Na rockovém festivalu ve Vizovicích se žena nabodla na ostnatý drát

VIZOVICE - Osmatřicetiletá návštěvnice rockového festivalu ve Vizovicích na Zlínsku se v noci na neděli při přecházení oplocených pozemků nedaleko areálu nabodla na ostnatý drát. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček s tím, že těžce zraněnou ženu museli vystříhat z plotu hasiči. Žena ...

VIZOVICE – Osmatřicetiletá návštěvnice rockového festivalu ve Vizovicích na Zlínsku se v noci na neděli při přecházení oplocených pozemků nedaleko areálu nabodla na ostnatý drát. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček s tím, že těžce zraněnou ženu museli vystříhat z plotu hasiči.

Žena vkročila podle Mitáčka krátce před půlnocí do nízkého ochranného oplocení z několika ostnatých drátů. Přitom se vážně se zranila na noze a nedokázala se sama z ostnů vyprostit.

O pomoc volal známý zraněné na tísňovou linku zdravotníků. Ti o zásah požádali dobrovolné zdravotníky ze sdružení H.I.D. (Help in Danger), což je nestátní nezisková organizace, která zajišťuje poskytování zdravotnické a první pomoci na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích.

Dobrovolní zdravotníci nedokázali dráty v noze uvolnit běžným způsobem, na pomoc proto zavolali hasiče. „Místním dobrovolným hasičům se nakonec podařilo ostnatý drát přestřihnout pomocí pákových nůžek a uvolnit zaklínění,““ řekl Mitáček. Zdravotníci pak převzali pacientku do své péče a odvezli do nemocnice.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x