Klienti zlínského Domu pokojného stáří se budou vozit v novém autě

ZLÍN - Zlínská pobočka Naděje převezme v úterý nový sociální automobil, který umožní cestování obyvatelům Domu pokojného stáří. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková s tím, že záštitu nad akcí převzal náměstek primátorky Miroslav Kašný (KDU-ČSL). Auto umožní seniorů...

ZLÍN – Zlínská pobočka Naděje převezme v úterý nový sociální automobil, který umožní cestování obyvatelům Domu pokojného stáří. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí zlínské radnice Marie Masaříková s tím, že záštitu nad akcí převzal náměstek primátorky Miroslav Kašný (KDU-ČSL).

Auto umožní seniorům se sníženou možností pohybu a lidem postiženým Alzheimerovou chorobou dostat se i na invalidních vozících k lékaři, na úřady i na výlety a kulturní či společenská setkání.

Vůz budou také využívat klienti sociálně terapeutických dílen. I přes své mentální postižení se účastní mnoha předváděcích a kulturních akcí a jarmarků v širokém okolí. Prezentují tkalcovské, textilní, košikářské a voskové výrobky svých šikovných rukou. Větší vůz jim usnadní převážení tkalcovských stavů, výrobků a materiálů.

Pořízení vozidla je financováno pomocí nosičů reklamy umístěných na automobilu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x