Hokejisté Zlína se utkají s Haškovým Spartakem Moskva v Havlíčkově Brodě

ZLÍN - Přípravné utkání hokejistů PSG Zlín se Spartakem Moskva, účastníkem Kontinentální hokejové ligy, odehrají týmy ve čtvrtek 29. července v Havlíčkově Brodě, původně se mělo hrát v Hodoníně. O změně v úterý informoval zlínský klub na svém webu.

Na termínu a změně místa se dohodli zlínský trenér Zdeněk Venera a český kouč ve službách Spartaku Miloš Říha. Ruský klub bude v Havlíčkově Brodě na soustředění a to je také důvod, proč se utkání sehraje v tomto městě.

„Základní podmínkou soupeře bylo, aby v rámci soustředění nemusel cestovat a sehrál zápas v místě. Akceptovali jsme to, protože by bylo škoda takto atraktivní duel odmítnout. Vím, že pro fanoušky našeho klubu by bylo zajímavější hrát na domácím stadionu, ale bohužel to nešlo,“ uvedl Venera.

Jeho tým vyjede na led poprvé ve středu 21. července a utkání se Spartakem, do něhož přestoupil gólman Dominik Hašek, bude pro ně premiérové. „Bude to úvodní zápas po týdnu na ledě a na začátek to nebude nejlehčí soupeř. Kluci se ale na zajímavý duel těší,“ řekl trenér PSG Zlín.

Jeho slova potvrdil i kapitán týmu Jaroslav Balaštík. „Bude to zajímavá konfrontace okořeněná příchodem Dominika Haška do Spartaku. Pro naše mužstvo to bude dobrá zkušenost. Čekám svižný hokej, i když ovlivněný brzkým termínem a krátkou dobou na ledě. Určitě se zadýcháme,“ usmíval se Balaštík.

Hokejisté Zlína se utkali naposledy s ruským týmem v roce 2007. Na domácím ledě prohráli s Dynamem Moskva 3:6. Dvě branky Beranů tehdy vstřelil Balaštík, jeden zásah přidal Petr Mokrejš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x