V Lukově u Zlíně se koná netradiční závod šerpů

LUKOV - Tříkilometrové stoupání na hrad Lukov u Zlína s 65 kilogramy na zádech čeká v sobotu na účastníky netradičního závodu Radegast Zlínský šerpa. Agentuře Mediafax to za organizátory sdělil Lukáš Klapil z Crest Communications Ostrava. Úkolem dvoučlenných týmů bude co nejrychleji dopravit na tradičním šerpovské...

LUKOV – Tříkilometrové stoupání na hrad Lukov u Zlína s 65 kilogramy na zádech čeká v sobotu na účastníky netradičního závodu Radegast Zlínský šerpa. Agentuře Mediafax to za organizátory sdělil Lukáš Klapil z Crest Communications Ostrava.

Úkolem dvoučlenných týmů bude co nejrychleji dopravit na tradičním šerpovském nosiči sud piva z fotbalového hřiště na 800 let starý hrad Lukov. Každý tým, který dopraví náklad v časovém limitu 75 minut do cíle, si mimo jiné odnese 60 piv. Vítěz závodu se pak může těšit na 240 piv. Program začíná v 11 hodin a končí vyhlášením výsledků v 18 hodin.

Na start závodu se postaví 100 týmů, z nichž 80 se již registrovalo přes webové stránky. Dalších 20 míst je rezervovaných pro dvojice, které se nejrychleji přihlásí přímo na místě startu. Registrace bude probíhat od 10 hodin.

Nudit se nebudou ani fanoušci, kteří přijdou povzbudit účastníky závodu. V rámci doprovodného programu si budou moci zaskákat ve speciálních botách, zkusit si lukostřelbu, procházku po laně či vzpírání sudů.

Radegast Zlínský šerpa je třetím a pro letošní rok závěrečným dílem seriálu šerpovských závodů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x