Soud ve Zlíně bude opět řešit případ Michala Kašpárka, který měl podvodem získat přes 130 milionů

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně se bude v úterý opět zabývat případem Michala Kašpárka (43), který byl před 14 lety předsedou představenstva obchodní společnosti Interpreter Investment Corporation a podle obžaloby stojí za více než stotřicetimilionovým podvodem. Kašpárek se dostal před soud za to, že v době svého půso...

ZLÍN – Krajský soud ve Zlíně se bude v úterý opět zabývat případem Michala Kašpárka (43), který byl před 14 lety předsedou představenstva obchodní společnosti Interpreter Investment Corporation a podle obžaloby stojí za více než stotřicetimilionovým podvodem.

Kašpárek se dostal před soud za to, že v době svého působení přilákal do své společnosti několik tichých společníků z celé republiky. Za vklady do firmy jim sliboval obrovské zhodnocení, které mělo podle mluvčí Krajského soudu v Brně Miroslavy Sedláčkové činit až 39 procent ročně z jejich vkladů. Takto vybral od více než dvou tisíc lidí sumu přesahující 107,5 milionu korun. Navíc ještě zlínský podnikatel uzavřel přes 600 smluv o půjčkách přesahujících částku 26 milionů korun. Tiché společníky však o svých praktikách neinformoval. Věřitelům přitom nasliboval roční úrok 28 procent. Činil tak i přesto, že věděl, jak je jeho firma předlužená, a že není schopna peníze vrátit.

Společnost Interpreter Investment Corporation ke všemu neměla oprávnění k žádné z bankovních činností, protože přijímat vklady v takové míře smí podle zákona pouze banky. Kašpárek proto čelí obžalobě ze dvou trestných činů, a to z podvodu a neoprávněného podnikání. Za to mu hrozí až 12 let vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x