Kvůli pracem na cyklostezce Bečva bude ve Valašském Meziříčí omezena doprava

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na trase budované cyklostezky Bečva ve Valašském Meziříčí začala instalace dopravního značení, a tak musejí řidiči počítat s omezením dopravy na několika komunikacích. Agentuře Mediafax to řekla v úterý Vendula Šmídová z valašskomeziříčské radnice. Hlavním důvodem tohoto opatření je z...

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Na trase budované cyklostezky Bečva ve Valašském Meziříčí začala instalace dopravního značení, a tak musejí řidiči počítat s omezením dopravy na několika komunikacích. Agentuře Mediafax to řekla v úterý Vendula Šmídová z valašskomeziříčské radnice.

Hlavním důvodem tohoto opatření je zklidnění dopravy na trase s velkým výskytem cyklistů. Konkrétně jde o zákaz vjezdu motorovým vozidlům do ulice Kupkova, kde od výjezdu z bývalé hasičské zbrojnice platí provoz pouze pro chodce a cyklisty. Výjimku budou mít vozidla Povodí Moravy a na základě povolení valašskomeziříčské radnice také lidé, kteří mají na konci ulice své zahrádky.

Další omezení platí nově ve Vodní ulici, kde mezi vjezdem do Základní školy Křižná a ke krytému bazénu této školy je zakázaný vjezd všem motorovým vozidlům.

Dopravní značení na cyklostezce skončí do poloviny srpna. Ve stejném termínu by měly být hotové nájezdy na dřevěnou dominantu cyklostezky. Celý projekt cyklostezky vyjde téměř na 50 milionů korun, z toho 42 milionů pokryje dotace z evropských fondů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x