Na zlínské radnici lze nově hradit peníze platební kartou

ZLÍN - Na zlínské radnici zahájili zkušební provoz pěti bankovních terminálů. Lidé mohou zaplatit správní poplatek, pokutu za přestupek na Městské policii Zlín či ekologickou daň bezhotovostně pomocí platební karty, informovala v úterý agenturu Mediafax mluvčí města Marie Masaříková. Platební terminály jsou na odb...

ZLÍN – Na zlínské radnici zahájili zkušební provoz pěti bankovních terminálů. Lidé mohou zaplatit správní poplatek, pokutu za přestupek na Městské policii Zlín či ekologickou daň bezhotovostně pomocí platební karty, informovala v úterý agenturu Mediafax mluvčí města Marie Masaříková.

Platební terminály jsou na odboru dopravy, kde se správní poplatky za přepis automobilu či ekologická daň pohybují v řádu tisíců korun, u vydávání cestovních dokladů a na přestupkovém oddělení městské policii.

Na pokladně platební terminál není, protože není předpoklad, že by zde platilo větší množství držitelů karet. Nejčastějšími platbami na pokladně jsou poplatky za komunální odpad obyvateli, kteří nemají bankovní účet nebo preferují hotovostní platbu.

Pokud se zkušební provoz osvědčí a obyvatelé budou terminály využívat, zintenzivní magistrát jednání o umístění dalších přístrojů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x