Vsetínská umělecká škola bude jako jediná v regionu vyučovat muzikál

VSETÍN - Nový předmět otevře v nadcházejícím školním roce vsetínská základní umělecká škola. Jako jediná v regionu bude učit své žáky v rámci běžné výuky všemu, co je potřeba znát při angažmá v muzikálech, sdělila ve středu agentuře Mediafax mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová. Již nyní škola evidu...

VSETÍN – Nový předmět otevře v nadcházejícím školním roce vsetínská základní umělecká škola. Jako jediná v regionu bude učit své žáky v rámci běžné výuky všemu, co je potřeba znát při angažmá v muzikálech, sdělila ve středu agentuře Mediafax mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.

Již nyní škola eviduje téměř dvě desítky zájemců.

„V loňském roce jsme s žáky zkoušeli scénický melodram, který se velice povedl a měl úspěch. Zřízení nového muzikálového oboru je tedy jen další krok k dosažení tohoto cíle,“ řekl Roman Konůpka, ředitel vsetínské základní umělecké školy.

Absolventi muzikálového předmětu přitom budou znát z každého oboru něco a budou tak moci snáze navázat na své znalosti v některé z vyšších uměleckých škol. „Kvalitní muzikálový herec musí mít pěvecké, pohybové i dramatické předpoklady. Při tvorbě kulis se uplatní i výtvarný obor,“ doplnil Konůpka.

V prvním ročníku se žáci zaměří především na techniku zpěvu, správné dýchání, artikulaci a naučí se zpívat s textem, od druhého ročníku jim ve výuce přibude hodina pohybové taneční průpravy a jevištní herecký projev a ve třetím ročníku se zaměří na takzvanou korepetici neboli zpěv s doprovodem a s pohybem a naučí se pracovat s mikrofony a mikroporty. „V průběhu třetího ročníku by se už mělo začít nacvičovat konkrétní muzikálové představení,“ dodal ředitel školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x