Zlínská radnice uspořádá pro zaplavenou Chrastavu sbírku

ZLÍN - Zlínská radnice se rozhodla pomoci Chrastavě na severu Čech, kterou zasáhly bleskové povodně. Přímo na radnici bude umístěna pokladnička, do které budou moci obyvatelé Zlína vkládat své finanční příspěvky, agentuře Mediafax to v pondělí řekl Pavel Markvart ze zlínské radnice. O uspořádání veřejné sbírky r...

ZLÍN – Zlínská radnice se rozhodla pomoci Chrastavě na severu Čech, kterou zasáhly bleskové povodně. Přímo na radnici bude umístěna pokladnička, do které budou moci obyvatelé Zlína vkládat své finanční příspěvky, agentuře Mediafax to v pondělí řekl Pavel Markvart ze zlínské radnice.

O uspořádání veřejné sbírky rozhodli radní v pondělí a zahájena bude od pátku. Samotná radnice hodlá v rámci sbírky uvolnit ze svého rozpočtu 50 tisíc korun. „Podporuji vše, co by mohlo pomoci postiženému městu. Každá aktivita je dobrá,“ uvedla primátorka Irena Ondrová (ODS) a dodala, že Zlín použil při vyhlášení veřejné sbírky obdobný model jako u povodní v předchozích letech.

Pokladničky budou umístěny ve vestibulu zlínské radnice a také ve vstupních prostorách radniční budovy v ulici L. Váchy. Zájemci ale mohou příspěvky poukázat také na zvláštní bankovní účet, který bude zveřejněn v pátek. Veřejná sbírka potrvá do pondělí 30. srpna.

Radnice zároveň vyjednává se zástupci Českého červeného kříže a Technických služeb Zlín možnost spolupráce při shromažďování materiální pomoci od občanů, především v podobě zásob pitné vody, dezinfekčních a hygienických prostředků, nářadí, pracovních rukavic či trvanlivých potravin. V případě shody budou mít dobrovolní dárci možnost doručit v pátek 13. srpna od 10 do 19 hodin potřebnou pomoc do kontejneru umístěného na náměstí Míru.

Veřejná sbírka statutárního města Zlína ve prospěch Chrastavy bude po dohodě s organizátory akce propagována i v rámci Mezinárodního festivalu dechových a folklorních souborů FEDO, který se koná ve Zlíně a okolí od čtvrtka 19. srpna do neděle 22. srpna. Zájemci tak budou moci přispět i do kasičky umístěné u pódia na náměstí Míru.

Chrastava na Liberecku leží v povodněmi nejvíce poškozené oblasti. Obcí se přehnalo několik povodňových vln, voda zde strhla domy, mosty a lávky přes vodní toky a poškodila komunikace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x