Zlínská policie chystá rozsáhlé manévry kvůli vizovickému Trnkobraní

VIZOVICE - Desítky policistů ve Zlínském kraji budou od pátku do neděle v mimořádné pohotovosti kvůli hudebnímu festivalu Vizovické Trnkobraní. Ve středu řekl zlínský policejní mluvčí Josef Havela s tím, že pořadatelé očekávají nápor asi patnácti tisícovek návštěvníků.

„Na pořádek, bezpečnost i dopravu budou nepřetržitě dohlížet po dobu akce policisté z pořádkové, dopravní, jízdní a cizinecké policie, která disponuje termovizí. Zapojena bude i služba kriminální policie a vyšetřování,“ vypočítal Havela.

Podle pořadatelů by mělo denně navštívit festival zhruba pět tisíc návštěvníků. „Největší nápor očekáváme v pátek odpoledne, kdy se předpokládá příjezd stovek aut do města,“ dodal mluvčí. Z hlediska dopravy bude podle policie situace obdobná jako při pořádání rockového festivalu Master of Rock v červenci. Nebude možné parkovat podél silnice I/49, která vede mezi Zlínem a Vizovicemi. Policisté budou navádět řidiče na oficiální parkovací místa. Vjezd do areálu likérky Rudolfa Jelínka bude možný pouze na povolení. „Pro řidiče jsme připravili kontaktní místo u Sokolovny ve Vizovicích, kde se před jízdou mohou přesvědčit orientační dechovou zkouškou, zda nejsou pod vlivem alkoholu,“ řekl Havela.

Během festivalu chystá policie několik silničních kontrol. Řidiče zároveň varovala, aby nejezdili pod vlivem alkoholu. „Zaměříme se i na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů dětem mladším osmnácti let,“ prohlásil mluvčí. Pod stálým dozorem policistů mají být i provizorní stanová městečka, kde se pokusí hlídky v co největší míře zabránit krádežím. „Zloději nejčastěji kradou z opuštěných stanů, ale neleknou se ani situace, kdy v něm někdo spí,“ řekl Havela s tím, že není dobré nechávat uvnitř cennosti, osobní doklady a peníze.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x