Divadelní Luhačovice 2010

Ve dnech 24. - 28. srpna 2010 se uskuteční 12. ročník přehlídky komorní divadelní tvorby DIVADELNÍ LUHAČOVICE 2010. Tato kulturní událost, obohacující tradičně letní lázeňskou sezonu, se letos uskuteční i přes finanční problémy, které souvisí s ekonomickou recesí. Jako každoročně přivede do secesního Lázeňského d...

Ve dnech 24. – 28. srpna 2010 se uskuteční 12. ročník přehlídky komorní divadelní tvorby DIVADELNÍ LUHAČOVICE 2010. Tato kulturní událost, obohacující tradičně letní lázeňskou sezonu, se letos uskuteční i přes finanční problémy, které souvisí s ekonomickou recesí. Jako každoročně přivede do secesního Lázeňského divadla řadu významných hereckých osobností z České republiky a ze Slovenska.

Pořadateli přehlídky, která se uskuteční pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka a za podpory dalších firem a institucí, jsou Občanské sdružení Divadelní Luhačovice a Střední odborná škola Luhačovice se svými studenty a pedagogy.
Prezidentem festivalu je herec Miloslav Mejzlík a kmotry letošního ročníku jsou významné umělecké osobnosti – herec a režisér Jan Kačer a herečka Nina Divíšková.

Po slavnostním zahájení 24. 8. otevře festival představení Christiana Giudicelliho Premiéra mládí Divadla v Řeznické z Prahy pod režijním vedením Dušana D. Pařízka.
V inscenaci divadla Buranteatr z Brna Skleněný zvěřinec z dílny Tennessee Williamse (režie Adam Doležal) vystoupí vedle Ivany Číhalové a Veroniky Sencilové také Michal Isteník a Jaroslav Matějka.

K tradici Divadelních Luhačovic patří i to, že se na scéně objevují slovenské herecké osobnosti. Po boku dřívější kmotry festivalu Zuzany Krónerové ve hře Stanislava Štepky Slovenskočeské tango vystoupí Miroslav Zavičár a s ním i další herci Café teatru Černá labuť Miluše Hradská a Eva Reitererová, vše v režii Ivana Baladi.
Pražská Viola přijíždí s hrou Oscara Wilda Zločin lorda Artura Savila, s Danou Syslovou, Janou Strykovou, Jiřím Štěpničkou, Jiřím Hánou a dalšími oblíbenými herci (režie Lída Engelová).
Intimní divadlo z Prahy přiveze hru Almy de Groe Mrchy aneb Řekni mi pravdu o své lásce.
S Miloslavem Mejzlíkem, Janem Kačerem a Ninou Divíškovou se mohou diváci setkat také na besedě pod názvem Povídání, která se uskuteční 27. 8. ve Společenském domě, kde budou tyto osobnosti vážně i nevážně rozmlouvat o své divadelní paměti.

Součástí luhačovické přehlídky bude i beseda spisovatele MUDr. Jana Cimického (překladatele hry Premiéra mládí) Jak jsem je znal o zajímavých a slavných osobnostech divadla, nejen českého (25. 8. 2010).

Přesto, že je program o jeden den zkrácený a letos ho nebude provázet přehlídka scénografie, doufají pořadatelé, že si uměnímilovný divák mezi nabízenými tituly vybere.
Další informace na [url=http://www.divadelni.luhacovice.cz]www.divadelni.luhacovice.cz[/url]

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x