Fotbalisté Slovácka remizovali v 6. kole Gambrinus ligy s nováčkem z Ústí nad Labem 1:1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka hráli v sobotním utkání 6. kola Gambrinus ligy na svém trávníku v Uherském Hradišti s nováčkem z Ústí nad Labem nerozhodně 1:1. Domácí tým poslal do vedení po hodině hry z penalty kanonýr Švancara, za chvíli však vyrovnal po kombinační akci Volek. Do zápasu vstoupili lépe Sev...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka hráli v sobotním utkání 6. kola Gambrinus ligy na svém trávníku v Uherském Hradišti s nováčkem z Ústí nad Labem nerozhodně 1:1. Domácí tým poslal do vedení po hodině hry z penalty kanonýr Švancara, za chvíli však vyrovnal po kombinační akci Volek.

Do zápasu vstoupili lépe Severočeši a po necelé čtvrthodině měli velkou šanci jít do vedení. Míč už po hlavičce Valenty a usměrnění Krbečka mířil do sítě za překonaného brankáře Filipka, jenže jeden z domácích beků stihl pokus zastavit, i když pouze za cenu porušení pravidel, protože zahrál rukou. Sudí Matějek ukázal Kubáňovi červenou kartu a nařídil proti Slovácku pokutový kop. Zkušený záložník Doležal jej však neproměnil.

Severočeši dál hýřili aktivitou a zhruba v polovině poločasu byli opět blízko gólu. Po centru Doležala se k hlavičce dostal Martykán, jenž míč poslal do protipohybu gólmana, ale na brankové čáře stihl ránu mířící do sítě odkopnout vracející se Kordula. Záložník Slovácka se chvíli před půlí blýskl i na druhé straně hřiště, když získal míč a poslal do šance Fujeríka. Ten se však v největší příležitosti domácích netrefil mezi tři tyče.

Po přestávce bylo Slovácko odvážnější. Švancara vyzval centrem ke skórování Volešáka, ale jeho pokus zneškodnil gólman Ústí Novák. Za chvíli se ocitl v šanci Fujerík, který unikl po levém křídle, ale v zakončení neuspěl. Po hodině hry pak i domácí dostali příležitost kopat penaltu, když Volek zahrál v pokutovém území rukou. Kanonýr Slovácka Švancara nezaváhal a poslal domácí tým do vedení.

Brzy mohli Severočeši srovnat, když se po chybě obrany dostal sám před Filipka hostující Martykán, ale uherskohradišťský gólman parádním zákrokem tutovku zmařil. V další šanci Ústí, která přišla dvacet minut před koncem, se ale už hosté mohli radovat. Kombinační akci zakončil trefou do sítě Volek a srovnal na 1:1.

V závěru si ještě jednu příležitost vytvořilo Slovácko, ale Fujerík při pokusu o lob přehodil nejen gólmana Nováka, ale i branku. V nastaveném čase pak mohl rozhodnout hostující Jindráček, jenže gólman Filipko zachránil Slovácku parádním zákrokem remízu 1:1.

Gambrinus liga, 6. kolo:

1. FC Slovácko – Ústí nad Labem 1:1 (0:0)

Branky: 61. Švancara z pen. – 69. Volek. Rozhodčí: Matějek – Wilczek, Urban. ŽK: Ondřejka – Martykán, Volek. ČK: 14. Kubáň (S). Diváci: 5562.

1. FC Slovácko: Filipko – Kubáň, Kuncl, Mezlík, Košút – V. Valenta, Kordula, Volešák, Fujerík (82. Szmek) – Švancara (62. Urbánek), Ondřejka (73. J. Valenta). Trenér: Miroslav Soukup.
FK Ústí nad Labem: Novák – Polák, Džuban, Valenta, Vrtělka (56. Benčík) – Martykán, Doležal, Zachariáš, Volek (78. Gibala) – Jindráček, Krbeček (46. Kraut). Trenér: Svatopluk Habanec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x