Na turné zlínských filharmoniků přispěje kraj i radnice

ZLÍN - Zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů vyráží v září na své zahraniční turné po Itálii a na pokrytí nákladů se bude podílet zlínská radnice i Zlínský kraj. Každá z institucí věnuje ze svých rozpočtů částku 150 tisíc korun, agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí kraje Milan Plesar. Hudební těleso bud...

ZLÍN – Zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů vyráží v září na své zahraniční turné po Itálii a na pokrytí nákladů se bude podílet zlínská radnice i Zlínský kraj. Každá z institucí věnuje ze svých rozpočtů částku 150 tisíc korun, agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí kraje Milan Plesar.

Hudební těleso bude během září koncertovat například v bazilice Santa Maria Maggiore v Římě a v bazilice svatého Františka a divadle Pescara v Assisi. Na italskou půdu přivezou hudebníci Verdiho Requiem, které nazkouší se dvěma sbory z Říma a Bratislavy.

Filharmonie Bohuslava Martinů je významným profesionálním tělesem ve Zlínském kraji, které úspěšně reprezentuje region nejen na domácí, ale i zahraniční půdě. V letošním roce absolvovala 17 zahraničních koncertů a představila se například v Rakousku, Německu nebo Slovensku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x