Politické strany na Otrokovicku už znají svá pořadí na volebních lístcích

OTROKOVICE - Na otrokovické radnici se ve středu skutečnilo veřejné losování pořadí registrovaných volebních stran na volebních lístcích pro volby do zastupitelstev obcí Bělov, Tlumačov a města Otrokovice. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková. Pro losování byly použity...

OTROKOVICE – Na otrokovické radnici se ve středu skutečnilo veřejné losování pořadí registrovaných volebních stran na volebních lístcích pro volby do zastupitelstev obcí Bělov, Tlumačov a města Otrokovice. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Pro losování byly použity čiré nádoby. Do jedné byl vhozen odpovídající počet zapečetěných lístků s názvem registrovaných volebních stran, do druhé pak čísla v postupné řadě. Z každé nádoby losoval jeden člen volební komise. Z obou nádob byl současně vytažen lístek s volební stranou a k ní lístek s pořadovým číslem. O všem byl nakonec proveden záznam do protokolu o losování. Losování se kromě tříčlenné komise zúčastnili i zástupci některých volebních stran či nestranní pozorovatelé.

Pod číslem jedna se o přízeň voličů bude v Otrokovicích ucházet Nový Impuls pro Otrokovice, dvojku si vylosovala TOP 09, trojku KDU-ČSL, čtverku Nezávislí, pětku Strana zelených, šestku ČSSD, sedmičku ODS, osmičku KSČM, devítku Věci veřejné s podporou Občanů města Otrokovic, desítku Strana svobodných občanů, jedenáctku Občané OE – Otrokovice pro všechny a dvanáctku Suverenita – blok Jany Bobošíkové.

V Tlumačově jde do komunálních voleb pět stran, jednička připadla na Pro Tlumačov – sdružení nezávislých kandidátů, dvojka na KDU-ČSL, trojku získalo politické uskupení Nezávislý kandidát, čtverku ČSSD a nezávislí kandidáti a pětku KSČM.

V Bělově bylo hlasování krátké, jedničku získala ČSSD a dvojku pak Sdružení nezávislých kandidátů.

Volby do zastupitelstev obcí a měst se budou konat 15. a 16. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x