Luhačovice ožijí folklorním festivalem

LUHAČOVICE - Osmnáctý ročník mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů Písní a tancem zahajuje ve čtvrtek v Luhačovicích. Agentuře Mediafax to řekla ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová. Do největších moravských lázní zamíří dětské folklorní soubory z různých koutů Če...

LUHAČOVICE – Osmnáctý ročník mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů Písní a tancem zahajuje ve čtvrtek v Luhačovicích. Agentuře Mediafax to řekla ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.

Do největších moravských lázní zamíří dětské folklorní soubory z různých koutů České republiky i dalších zemí, například Slovenska nebo Rumunska. Přihlášky poslaly třeba Okřešánek z Okříšek, Malá Vonica ze Zlína, Ondrášek z Frýdku-Místku, Šumavánek z Klatov, Cununita Nazdravana z Rumunska anebo slovenský soubor Šťastné detstvo. Chybět nebude ani domácí Malé Zálesí. Během festivalu se představí finalisté celostátní soutěže Zpěváček 2010 a malí tanečníci Mezinárodní tvůrčí dílny.

Vystoupení se budou konat na veřejných prostranstvích. Součástí programu bude stejně jako v loňském roce vyhlášení výsledků soutěže Vesnice roku. Vedoucí dětských souborů, pedagogy a další zájemce čeká rovněž beseda na téma Nové pohledy na vedení dětského souboru v 21. století, a to v rámci sympozia Siločáry duše dítěte.

Záštitu nad festivalovou přehlídkou, která skončí v neděli, převzali předseda vlády Petr Nečas (ODS), senátorka Alena Gajdůšková (ČSSD) a hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x