Kroměřížský zámek výjimečně nabídne komentované prohlídky zahrad a rozšířenou prohlídku

KROMĚŘÍŽ - V rámci Dnů evropského dědictví nabídne v sobotu Arcibiskupský zámek v Kroměříži ojedinělou prohlídkovou trasu a komentované prohlídky Podzámecké zahrady. Agentuře Mediafax to oznámila Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži. Lidé si budou moci v sobotu zakoupit zvýhodněnou vs...

KROMĚŘÍŽ – V rámci Dnů evropského dědictví nabídne v sobotu Arcibiskupský zámek v Kroměříži ojedinělou prohlídkovou trasu a komentované prohlídky Podzámecké zahrady. Agentuře Mediafax to oznámila Dagmar Šnajdarová z Národního památkového ústavu v Kroměříži.

Lidé si budou moci v sobotu zakoupit zvýhodněnou vstupenku Via Artis, s kterou nahlédnou také do historických sálů. Navíc od 12 do 17 hodin návštěvníci v rámci prohlídky historických sálů zhlédnou ještě vystoupení Moravských madrigalistů. Jde o komorní smíšený sbor, který svůj původní repertoár renesanční a barokní vokální tvorby rozšířil o díla všech slohových epoch až po současnost.

Správa zámku navíc připravila ještě komentované prohlídky Podzámecké zahrady. Ty se uskuteční opět pouze v sobotu v 11, 13 a v 15 hodin. Sraz návštěvníků je u vchodu do Podzámecké zahrady z ulice Na Kopečku.

„Tyto komentované prohlídky doplněné výkladem o stavebním vývoji Maxmiliánovy kolonády, Zahradníkova domu a Ruin jsou pro zúčastněné zdarma. Podzámecká zahrada v Kroměříži patří k nejhodnotnějším památkám zahradního umění na našem území. Lidé se mimo jiné dozví nové, dosud neprezentované informace a poznatky o Podzámecké zahradě,““ podotkla Šnajdarová.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x