Zloděj z Kroměřížska vydělával na kradených pivních pípách

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V síti kriminalistů skončil zloděj (23) z Kroměřížska, který si opakovaně půjčoval na Uherskohradišťsku pivní pípy, nevracel je a prodával do zastaváren. Agentuře Mediafax to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental. Celé chladicí zařízení, narážeč i hadice si například vypůjčil na začátk...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V síti kriminalistů skončil zloděj (23) z Kroměřížska, který si opakovaně půjčoval na Uherskohradišťsku pivní pípy, nevracel je a prodával do zastaváren. Agentuře Mediafax to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Celé chladicí zařízení, narážeč i hadice si například vypůjčil na začátku letošního března v Bílovicích. Zaplatil zálohu 800 korun s tím, že vše za čtyři dny vrátí. Majitel ale od té doby neviděl ani přenosný výčep za 12 tisíc korun, ani mladíka. Jak se později ukázalo, celé zařízení odvezl do zastavárny a prodal ho. Za utržené peníze si pořizoval věci pro vlastní potřebu.

Stejným způsobem si zloděj půjčil kompletní chladicí výčepní zařízení na konci března v Kunovicích a na konci května v Přemyslovicích na Prostějovsku. V těchto dvou případech poškodil majitele o téměř 30 tisíc korun.

Policisté ale nakonec muže vypátrali a ve středu ho pak obvinili ze spáchání trestného činu zpronevěry, za což mu hrozí až dva roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x