Hokejová utkání ve Vsetíně budou pod větší kontrolou

VSETÍN - Zimní stadion Na Lapači ve Vsetíně chystá přísnější bezpečnostní opatření při hokejových utkáních druhé ligy. Mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová agentuře Mediafax v úterý sdělila, že se na tom dohodla místní radnice s Valašským hokejovým klubem, Policií ČR a městskými strážníky. "Př..."

VSETÍN – Zimní stadion Na Lapači ve Vsetíně chystá přísnější bezpečnostní opatření při hokejových utkáních druhé ligy. Mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová agentuře Mediafax v úterý sdělila, že se na tom dohodla místní radnice s Valašským hokejovým klubem, Policií ČR a městskými strážníky.

„Před každým utkáním, které bude považováno za rizikové, budou před vstupem na stadion vyžadována všechna zákonem stanovená opatření. U všech návštěvníků bude například provedena bezpečnostní prohlídka s cílem zabránit pronášení nebezpečných předmětů, pyrotechniky a alkoholu na stadion. Do sportovního zařízení nebudou dále vpuštěny osoby zjevně podnapilé a v průběhu všech hokejových zápasů bude na zimním stadionu k dostání pouze desetistupňové pivo,““ vyjmenovala některá z opatření směřujících k zajištění bezpečnosti diváků starostka Vsetína Květoslava Othová (KDU-ČSL).Vzájemná dohoda vznikla na základě nedávného incidentu při utkání s Havířovem. „“Hokejový zápas mezi HC Vsetín a HC Havířov, který musel být ukončen v důsledku výtržností některých fanoušků hostujícího klubu, ukázal, že se fenomén diváckého násilí nebude vyhýbat ani našemu městu. V zájmu ochrany života a zdraví návštěvníků hokejových utkání je nutno učinit taková opatření, která budou riziko možných násilností na stadionu eliminovat,““ vysvětlila starostka.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x