Na obnovu kulturních památek dá Zlínský kraj téměř tři čtvrtě milionu korun

ZLÍN - Více než 735 tisíc korun rozdělí letos Zlínský kraj formou dotací na obnovu kulturních památek na svém území. Peníze poputují z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, agentuře Mediafax to řekl mluvčí kraje Milan Plesar. Dotace budou ve Zlínském kraji použity na obn...

ZLÍN – Více než 735 tisíc korun rozdělí letos Zlínský kraj formou dotací na obnovu kulturních památek na svém území. Peníze poputují z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, agentuře Mediafax to řekl mluvčí kraje Milan Plesar.

Dotace budou ve Zlínském kraji použity na obnovu zámku Holešov (88 333 korun), rekonstrukci dvou bočních oltářů Římskokatolické farnosti v Holešově v kostele Nanebevzetí Panny Marie (89 968 korun), obnovu sochy svatého Floriána v Uherském Hradišti (100 000 korun) a Římskokatolická farnost Uherský Ostroh získá 337 108 korun na hospodářské objekty u fary.

Příspěvky jsou přísně účelové a mohou být použity pouze na úhradu prací zabezpečujících uchování památkové hodnoty kulturní památky, nikoli na modernizaci a jiné úpravy prováděné v zájmu vlastníka, ani na práce investiční povahy.

Ve stanoveném termínu předložili žadatelé celkem 24 žádostí v celkovém finančním objemu přes 6,5 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x