Na uherskohradišťském fotbalovém stadionu odhalili plaketu Miroslava Valenty seniora

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V prostorách fotbalového Městského stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti v pátek odpoledne slavnostně odhalili plaketu Miroslava Valenty seniora. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová. Slavnostní akt se uskutečnil u příležitosti desátého výročí vstupu 1. FC Slo...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V prostorách fotbalového Městského stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti v pátek odpoledne slavnostně odhalili plaketu Miroslava Valenty seniora. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Slavnostní akt se uskutečnil u příležitosti desátého výročí vstupu 1. FC Slovácko do 1. ligy. Stadion nese jméno Miroslava Valenty seniora, který byl iniciátorem vzniku fotbalového stadionu v Uherském Hradišti. Plaketa je umístěna uprostřed hlavní tribuny, poblíž vstupu do VIP prostor. Po odhalení plakety se v 18.15 odehraje utkání 1. FC Slovácko proti SK Slavii Praha.

Miroslav Valenta senior zemřel v srpnu roku 2008 v 76 letech. „Táta si na pocty moc nepotrpěl, přesto věřím, že by dnešní den prožíval velmi emotivně. Myslím, že se na nás dívá shora a je dojatý,“ uvedl Valentův syn Ivo. Přestože už Miroslav Valenta senior dva roky nežije, na stadionu má stále svou čestnou sedačku. „Otec vždy chtěl, aby náš region měl klub s nejvyššími ambicemi. Jenže ten se nemohl rozrůstat pouze v jednom městě. A tak se táta pokusil o nemožné – spojit dva kluby v jeden. Šlo o Staré Město a Uherské Hradiště- celky, mezi nimiž vždy panovala obrovská rivalita. Byl to velký risk, ale vyplatil se,“ konstatoval Ivo Valenta.

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty byl slavnostně otevřen 12. října 2003 a náklady na jeho výstavbu činily 190 milionů korun. Kapacita stadionu je 8121 míst a patří mezi nejmodernější v republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x