V Kroměříži budou mít výstavu zahrádkáři a včelaři

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži se v sobotu a v neděli uskuteční Oblastní výstava ovoce, zeleniny, květin a včelařských výrobků nazvaná Den plný medu. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí kroměříské radnice Pavel Zrna. Akci pořádá Český zahrádkářský svaz Kroměříž společně s místní organizací Českého svazu vče...

KROMĚŘÍŽ – V Kroměříži se v sobotu a v neděli uskuteční Oblastní výstava ovoce, zeleniny, květin a včelařských výrobků nazvaná Den plný medu. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí kroměříské radnice Pavel Zrna.

Akci pořádá Český zahrádkářský svaz Kroměříž společně s místní organizací Českého svazu včelařů a společná víkendová výstava se tradičně uskuteční ve skleníku Květné zahrady vždy v době od 9 do 17 hodin. K vidění zde budou například ukázky květinových vazeb, okrasné vyřezávání zeleniny a ovoce, promítání DVD se zahrádkářskou a včelařskou tematikou, medy, medoviny, medové perníky, pro děti výroba svíček ze včelího vosku, malování a další zajímavosti.

Na sobotu pořadatelé navíc přichystali celodenní kurz pečení medového pečiva a na nedělní desátou hodinu přednášku s poradenstvím na téma Letošní problémy s chorobami a škůdci na zahrádkách. Po celou dobu výstavy budou moci návštěvníci využít zahrádkářského a včelařského poradenství.

Vstupné na výstavu je dobrovolné, je však třeba počítat se vstupným do Květné zahrady, které činí 30 korun, důchodci od 65 let věku zaplatí 25 korun a studenti, učni, děti od 6 do 15 let a zdravotně handicapovaní uhradí za vstup do zahrady 20 korun.

--> --> --> --> -->