Obyvatelům Vsetína chybí ve městě nejvíce hospic

VSETÍN - Obyvatelé Vsetína požadují po radnici zřízení hospicového zařízení pro důstojné ukončení života, shodli se na tom během fóra s představiteli radnice. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí města Eva Stejskalová. Vsetínští občané se s politiky z místní radnice setkávají pravidelně. Cílem fóra je určit ...

VSETÍN – Obyvatelé Vsetína požadují po radnici zřízení hospicového zařízení pro důstojné ukončení života, shodli se na tom během fóra s představiteli radnice. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí města Eva Stejskalová.

Vsetínští občané se s politiky z místní radnice setkávají pravidelně. Cílem fóra je určit desítku nejpalčivějších problémů, představitelé města se pak na nich snaží v dalším roce zapracovat.

Posledního fóra se zúčastnilo kolem 80 lidí. Kromě absence hospice si obyvatelé města stěžovali také na zhoršené životní podmínky v souvislosti s dopravou v okolí výpadovky na Zlín, malou podporu místní řemeslné a zemědělské produkce či nedostatek financí pro neziskový sektor. Lidé by také ve městě rádi viděli amfiteátr, ve kterém by mohly vystupovat soubory nebo by sloužilo jako letní kino. Rodiče zase prosazují zřízení jeslí pro děti od dvou do čtyř let.

Všemi problémy se budou opět zabývat představitelé města a komise Rady města Vsetína. „O návrhu opatření pro řešení nových problémů však budou rozhodovat až noví zastupitelé města,““ upozornil Pavel Pelc, ředitel Společnosti pro komunitní práci, která fórum organizovala.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x