Základní a mateřská škola ve vsetínském Luhu se spojí v jednu

VSETÍN - Vsetínští zastupitelé odhlasovali sloučení mateřské a základní školy v Luhu. Agentuře Mediafax to v pátek sdělila mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová. Město se sloučením základní a mateřské školy začalo zabývat poté, co ředitelka mateřské školky rezignovala na svou funkci. Pro sloučení obou inst...

VSETÍN – Vsetínští zastupitelé odhlasovali sloučení mateřské a základní školy v Luhu. Agentuře Mediafax to v pátek sdělila mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.

Město se sloučením základní a mateřské školy začalo zabývat poté, co ředitelka mateřské školky rezignovala na svou funkci. Pro sloučení obou institucí nakonec hlasovalo 14 z 18 zastupitelů.

Organizační změna by měla nastat k 1. lednu příštího roku s tím, že škola ponese nový název Základní a mateřská škola Vsetín, Luh 1544.

„Během října a listopadu bude záměr projednán se všemi zainteresovanými stranami včetně krajského úřadu a budou provedeny všechny potřebné administrativní kroky nutné ke sloučení škol. O sloučení obou škol se definitivně rozhodne na listopadovém zastupitelstvu,““ naznačila sled dalších kroků místostarostka Iveta Táborská (ODS).“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x