Otrokovičtí školáci vytvářejí městský znak z odpadu

OTROKOVICE - Žáci Základní školy Mánesova a Trávníky se pustili do výroby městského znaku z odpadových materiálů. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková. Školáci se totiž zapojili do projektu Největší galerie znaků měst a obcí České republiky, kterou by měl být vytvořen světový re...

OTROKOVICE – Žáci Základní školy Mánesova a Trávníky se pustili do výroby městského znaku z odpadových materiálů. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Školáci se totiž zapojili do projektu Největší galerie znaků měst a obcí České republiky, kterou by měl být vytvořen světový rekord.

Otrokovické školy dostaly za úkol vyrobit městský znak o rozměrech 1×1 metr z odpadového materiálů. Základní škola Mánesova si k výrobě vybrala polyuretanové provazce, které vznikají jako odpad při výrobě obuvi a dále slouží jako výstelka do velkých přepravních nádob. Žáci musejí provazce rozstříhat na menší kousky, nabarvit a přilepit na desku s předkresleným znakem. Žáci ze ZŠ Trávníky si pro výrobu vybrali PET lahve a vršky, které také dále zpracovávají.

Od půlky října budou vyrobené znaky Otrokovic k vidění v 1. budově otrokovické radnice. V prosinci se pak uskuteční výstavy v krajských městech. Akce vyvrcholí v lednu, kdy se všechny znaky z celé České republiky sjedou na veletrh cestovního ruchu Regiontour 2011 do Brna. Již nyní je do akce zapojeno 56 škol ze Zlínského kraje, a pokud se rekordní pokus podaří, přijede v lednu do Brna na 400 znaků měst z celé České republiky a rekord bude zapsán do České knihy rekordů.

Hlavním úkolem celé akce je informovat širokou veřejnost o nutnosti třídění odpadu a o možnostech jeho dalšího zpracování. „Je to vhodný způsob jak v lidech podpořit ekologické myšlení a vzbudit v nich zájem o třídění odpadů, které má smysl,““ podotkla starostka města Otrokovice Radoslava Matuszková (Nestraníci pro Otrokovice).“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x