S ministerstvem bude o dopravě ve Zlínském kraji jednat dvoučlenná skupina

ZLÍN - Do Zlína zavítal ministr dopravy Vít Bárta (VV) a mimo jiné zde inicioval vznik pracovní skupiny pro komunikaci s ministerstvem dopravy. Její součástí by měl být za Zlínský kraj náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Drozd (ČSSD) a poslanec Martin Vacek (VV). Bárta navštívil Zlínský kraj kvůli plánům v oblasti do...

ZLÍN – Do Zlína zavítal ministr dopravy Vít Bárta (VV) a mimo jiné zde inicioval vznik pracovní skupiny pro komunikaci s ministerstvem dopravy. Její součástí by měl být za Zlínský kraj náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Drozd (ČSSD) a poslanec Martin Vacek (VV).

Bárta navštívil Zlínský kraj kvůli plánům v oblasti dopravní infrastruktury. Prohlásil, že dobrou zprávou pro Zlínský kraj je, že žádná ze zahájených silničních staveb nebude zastavena. Pro letošní rok vláda na stavbu 1/49 ze Zlína do Otrokovic vyčlenila 100 milionů korun. Zda kraj získá další peníze i pro příští rok, však Bárta nepotvrdil.

Pracovní skupiny, ve kterých by měl být vždy zástupce kraje a člověk vytipovaný ministrem dopravy, by podle Bárty měly fungovat ve všech krajích České republiky. Jejich úkolem bude stanovit priority v dopravě a také komunikace s ministerstvem.

Nejdůležitějšími dopravními stavbami jsou ve Zlínském kraji rozestavěná silnice I/49 mezi Zlínem a Otrokovicemi, rychlostní komunikace Hulín – Skalka, dokončení otrokovického obchvatu s napojením na R55 a čtvrtou stavbou je pak rychlostní silnice R49 z Hulína do Fryštáku.

„Po Pražském okruhu bude zprovoznění rychlostní komunikace Hulín – Skalka druhou nejvýznamnější dopravní investicí v rámci ČR,““ dodal Bárta.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x