Před zlínským soudem se bude opět zpovídat muž, který měl u Doubrav zastřelit podnikatele

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně bude v pondělí znovu projednávat případ vraždy muže (34), který vykrvácel po střelné ráně na cestě u Doubrav. Obvinění z vraždy čelí Tomáš Hrdlička (33), ten však svou účast na vraždě popírá. Tragédie se stala loni 29. října, mrtvého muže objevil na cestě u Doubrav a Velkého Oře...

ZLÍN – Krajský soud ve Zlíně bude v pondělí znovu projednávat případ vraždy muže (34), který vykrvácel po střelné ráně na cestě u Doubrav. Obvinění z vraždy čelí Tomáš Hrdlička (33), ten však svou účast na vraždě popírá.

Tragédie se stala loni 29. října, mrtvého muže objevil na cestě u Doubrav a Velkého Ořechova náhodný kolemjdoucí. Podle obžaloby sehrál v případu hlavní roli obchod s marihuanou. Mrtvý muž podle výpovědi jednoho ze svědků chtěl koupit dva kilogramy marihuany za velmi dobrou cenu. K předání zboží však nedošlo, naopak obchodní schůzka se vyhrotila v potyčku. Mrtvý muž pak byl na cestě objeven s postřelenou nohou a rozbitým obličejem a hlavou. Zemřel na vykrvácení. Žaloba viní z vraždy Tomáše Hrdličku, kterému hrozí až 16 let vězení. Státní zástupce na něj navíc podal obžalobu pro přípravu trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, kterého se měl dopustit s dalším obviněným, Davidem Koldou (23) z Hluku na Uherskohradišťsku. Tomu hrozí až desetiletý trest.

Ani jeden z obviněných u soudu dosud nevypovídal. Oba se od počátku jednání odvolávají na své výpovědi z přípravného řízení. Hrdlička v něm mimo jiné tvrdí, že na místě činu nikdy nebyl a že s vraždou nemá nic společného. Jeho slova ale vyvracejí závěry znaleckých posudků. Podle nich na oděvu oběti byly biologické stopy patřící právě Hrdličkovi, usvědčují ho i pachové stopy.

U soudu už před časem vypovídala mimo jiné manželka zavražděného a jeho kamarád a obchodní partner. „V osudný den mi manžel po obědě řekl, že jede ještě něco vyřídit a už se nikdy nevrátil. O tom, že by byl uživatelem marihuany, jsem nevěděla. Neměla jsem ani tušení, že by se chystal k nějakému obchodu s marihuanou. Vím, že se zabýval nákupem a prodejem, obchodoval se známkami a později s prezervativy. O obchodu s marihuanou jsem však nevěděla,“ vypověděla manželka oběti.

Zatímco manželka o náklonnosti svého muže nevěděla, jeho kamarád u soudu řekl, že muž během života kouřil marihuanu denně. Jeho slova potvrzuje i skutečnost, že lékaři objevili v těle mrtvého poměrně velké množství látky THC obsažené v marihuaně. „Pokud ale vím, nikdy s drogou neobchodoval. Bylo to zcela mimořádné. Tvrdil, že je to nabídka jednoho jeho dlouholetého známého a když jsme na schůzku společně jeli, vůbec nebyl nervozní a z jednání neměl žádné obavy. Čekal jsem ho na parkovišti u Tesca. Říkal, že za chvíli přijde. Pak už ale nepřišel,“ konstatoval u soudu kamarád mrtvého.

Obžalovaný Hrdlička je ve vazbě, Kolda je zatím na svobodě. Oba obvinění svou vinu popírají a navzájem se obviňují.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x