O post rektora na zlínské univerzitě projevil zájem jen jeden kandidát

ZLÍN - Na funkci rektora Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně je navržen jediný kandidát. Podle kandidátní listiny, kterou v pondělí zveřejnil předseda volební komise Svatopluk Sukop, je jím dosavadní prorektor pro strategii a rozvoj Petr Sáha, agentuře Mediafax to sdělila mluvčí školy Andrea Kadlčíková. Petr Sáha představ...

ZLÍN – Na funkci rektora Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně je navržen jediný kandidát. Podle kandidátní listiny, kterou v pondělí zveřejnil předseda volební komise Svatopluk Sukop, je jím dosavadní prorektor pro strategii a rozvoj Petr Sáha, agentuře Mediafax to sdělila mluvčí školy Andrea Kadlčíková.

Petr Sáha představí svůj volební program akademické obci na shromáždění, které se uskuteční ve čtvrtek 14. října ve 13 hodin v univerzitní aule v Mostní ulici. Samotná volba kandidáta na jmenování rektorem se uskuteční na zasedání Akademického senátu univerzity v úterý 19. října.

V akademickém senátu zasedá celkem 24 akademických pracovníků a 12 studentů, vždy čtyři akademičtí pracovníci a dva studenti z každé fakulty. K tomu, aby byl uchazeč zvolen kandidátem na jmenování rektorem, je třeba, aby získal nadpoloviční většinu hlasů všech členů akademického senátu. Návrh na jmenování zvoleného kandidáta rektorem je poté prostřednictvím ministra školství předložen prezidentu republiky, který rektora jmenuje do funkce.

V současné době řídí univerzitu prorektor zastupující v plném rozsahu univerzitu Vojtěch Křesálek. V čele univerzity stanul v červnu letošního roku poté, co minulého rektora Ignáce Hozu na návrh akademického senátu odvolal z funkce prezident republiky Václav Klaus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x