Zlínští strážníci chystají kvůli volbám mimořádná opatření

ZLÍN - Mimořádné bezpečnostní opatření vyhlásila Městská policie ve Zlíně u příležitosti voleb do zastupitelstev obcí, které začínají v pátek a končí v sobotu. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí strážníků Šárka Škubalová. Začátek bezpečnostního opatření je naplánován 30 minut před otevřením volebn...

ZLÍN – Mimořádné bezpečnostní opatření vyhlásila Městská policie ve Zlíně u příležitosti voleb do zastupitelstev obcí, které začínají v pátek a končí v sobotu. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Začátek bezpečnostního opatření je naplánován 30 minut před otevřením volebních místností pro voliče, tedy v pátek ve 13.30 hodin. Uzavřeny budou volební místnosti v sobotu ve 14 hodin, mimořádné bezpečnostní opatření se ale protáhne až do pozdních nočních hodin. Úkolem strážníků bude dohlédnout na klidný průběh voleb.Po dobu voleb je vyčleněno na 30 strážníků, kteří budou kontrolovat veřejný pořádek v okolí volebních místností po dobu jejich otevření. Zvýšené nasazení hlídek strážníků bude ale pokračovat i po jejich uzavření mezi prvním a druhým volebním dnem. Strážníci se zaměří zejména na kontrolu uzamčení a neporušenosti pečetí na volebních místnostech.

Jelikož se zpracování volebních výsledků uskuteční v budově zlínské radnice pro celý správní obvod obce s rozšířenou působností, což je celkem 105 volebních okrsků, budou strážníci monitorovat a usměrňovat příjezd jednotlivých svozových vozidel na náměstí Míru. Kromě dohledu nad parkováním v okolí budovy radnice, budou strážníci zajišťovat také ostrahu informačního střediska a průběžnými pochůzkami zajišťovat dohled nad veřejným pořádkem v prostoru radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x