Valašskomeziříčská nemocnice má nový přístroj na vyšetření trávicího ústrojí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Lékaři z Nemocnice Valašské Meziříčí začali vyšetřovat pacienty s problémy s trávicím ústrojím novým moderním přístrojem videogastroskopem. Agentuře Mediafax to v pátek řekla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská. Přístrojová technika za téměř půl milionu korun slouží k vyšetření jícnu,

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Lékaři z Nemocnice Valašské Meziříčí začali vyšetřovat pacienty s problémy s trávicím ústrojím novým moderním přístrojem videogastroskopem. Agentuře Mediafax to v pátek řekla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Přístrojová technika za téměř půl milionu korun slouží k vyšetření jícnu, žaludku a dvanáctníku. Nový videogastroskop je oproti staršímu typu vybaven kvalitnější optikou a lepším ovládáním.

Nový přístroj, který nahradil dosluhující videogastroskop starší generace, zvýši komfort vyšetřovaných pacientů. Urychlí totiž vyšetření a zkrátí čekací lhůty. „Videogastroskop umožňuje nejen rozeznat zánět, vřed, nádor či identifikovat místo krvácení, ale také odebrat vzorky tkáně, odstranit polypy nebo zastavit krvácení,“ uvedl primář gastroenterologického oddělení valašskomeziříčské nemocnice Martin Liberda.

Podle primáře bude na přístroji tohoto typu vyšetřeno okolo 1800 pacientů ročně. Dodal, že endoskopií gastroenterologického oddělení projde každým rokem téměř tři tisíce pacientů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x