Zlínské zastupitelstvo dozná radikálních změn

ZLÍN - Výrazné obměny dozná po komunálních volbách Zastupitelstvo města Zlína, ODS například ztratila více než polovinu křesel. Vyplývá to z informací serveru www.volby.cz. Občanská demokratická strany měla po volbách v roce 2006 celkem 19 křesel, přibližně před půl rokem navíc získala další křeslo přestupem ne...

ZLÍN – Výrazné obměny dozná po komunálních volbách Zastupitelstvo města Zlína, ODS například ztratila více než polovinu křesel. Vyplývá to z informací serveru www.volby.cz.

Občanská demokratická strany měla po volbách v roce 2006 celkem 19 křesel, přibližně před půl rokem navíc získala další křeslo přestupem nezávislé Svatavy Nováčkové do ODS. Nyní se ale musí občanští demokraté spokojit jen s šesti zastupitelskými posty.

Se ztrátou křesel se musí vypořádat i ČSSD a KSČM. Zatímco před čtyřmi lety měli sociální demokraté deset míst v zastupitelstvu a KSČM pět pozic, nyní má ČSSD sedm míst a komunisté tři. Prim hraje koalice TOP 09 a Starostové a Nezávislí ve Zlíně, kteří v zastupitelstvu vybojovali 11 křesel, hned za nimi skončilo hnutí M.O.R. se sedmi pozicemi.

V zastupitelstvu by měli sedět za koalici TOP 09 a Starostové a Nezávislí ve Zlíně Miroslav Adámek, Aleš Dufek, Alena Zubalíková, Ondřej Běták, Vojtěch Jelínek, František Pilka, Jaroslav Vozábal, Michal Cholek, Andrea Veitová, Mojmír Jurák a Jan Krejčí. Hnutí M.O.R. by měli prezentovat Pavel Jungmann, Eva Štauderová, Bedřich Landsfeld, Josef Novák, Jiří Kadeřábek, Miroslav Rafaja a Jan Štětkář. Za ČSSD byli do zastupitelstva zvoleni Boris Popesko, Věra Dernie, Martin Janečka, Karel Jankovič, Marián Lehocký, Miroslava Strnadlová a Karel Dvorský. ODS by v zastupitelstvu měla mít Irenu Ondrovou, Miroslava Hladíka, Miroslava Šenkýře, Ilonu Šebíkovou, Zdeňka Blažka a Josefa Kocháně. KSČM budou zastupovat František Rábek, Dagmar Butnikošarovská a Radomír Rafaja. Za KDU-ČSL se do zastupitelstva dostali Miroslav Kašný, Josef Devát a Ladislava Machová. Věci Veřejné bude hájit Rudolf Chmelař a Jiří Viktorín a Zlínské hnutí nezávislých Karel Markytán a František Petr.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x