Gambrinus liga, 12. kolo: 1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Sigmy Olomouc zvítězili v pondělní utkání 12. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka 2:0. Hanáky poslal do vedení už ve třetí minutě reprezentant do 21 let Tomáš Hořava, v 70. minutě tři body pojistil osmou trefou v sezoně útočník Michal Hubník. Olomouc po dvou prohrách v řadě začala...

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Sigmy Olomouc zvítězili v pondělní utkání 12. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka 2:0. Hanáky poslal do vedení už ve třetí minutě reprezentant do 21 let Tomáš Hořava, v 70. minutě tři body pojistil osmou trefou v sezoně útočník Michal Hubník.

Olomouc po dvou prohrách v řadě začala v Uherském Hradišti velmi aktivně a hned na začátku šla do vedení, když Hořava napřáhl za hranicí šestnáctky a technickou střelu k levé tyči nedal brankáři Filipkovi šanci zasáhnout. Vzápětí po nevydařené střele Hubníka pohotově hlavičkoval Petr, ale jeho pokus skončil nad břevnem. Hanáci byli necelou půlhodinu lepší, když využívali k ofenzivě především pravou stranu, kde je nestíhali zastavovat Volešák s Kubáněm.

Po necelé půlhodině však Slovácko zabralo, zpřesnilo kombinaci a stále častěji se objevovalo před gólmanem Drobiszem, který v Uherském Hradišti dlouho působil. Ve 34. minutě se domácí zlobili poté, co sudí Paták neodpískal pokutový kop za ruku Janotky. Chvíli předtím nebezpečně hlavičkoval Ondřejka.

Závěr poločasu odehráli domácí na polovině soupeře. Hráči Olomouce ubrali na pohybu a Slovácku se naskytla příležitost k vyrovnání. Největší šanci zahodil Volešák, jehož dělovka pořádně prověřila Drobiszovu připravenost, pět minut před přestávkou brankář Sigmy neudržel centrovaný míč, jenže Švancara balon za čáru neprotlačil.Slovácko bylo aktivnější i v nástupu do druhého poločasu, ale k vážnějšímu ohrožení Drobiszovy brány se nedostalo. Zato hosté hrozili z protiútoků, ale Hořava po centru Rossiho nezvolil v šestnáctce domácího mužstva ideální řešení, a Filipko nemusel zasahovat.

V 70. minutě se už Hanáci dočkali druhého zásahu, centr Petra prodloužil domácí Mezlík nechtěně na nohu Hubníka, který pohotově zakončil. Zbytek utkání fotbalisté Olomouce kontrolovali a po dvou nezdarech v řadě se dočkali tříbodového zisku, díky němuž se posunuli z pátého místa za suverénně vedoucí Plzeň.

Gambrinus liga, 12. kolo:

1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 3. Hořava, 70. M. Hubník. Rozhodčí: Paták – Filípek, Handlíř. ŽK: Ondřejka – Petr, M. Hubník. Diváci: 5138.

Sestavy:
1. FC Slovácko: Filipko – Kuncl, R. Mezlík, Reinberk, Kubáň (84. Szmek) – Fujerik (69. Nestorovski), Kordula, J. Valenta (75. Hlůpik), Volešák – Ondřejka, Švancara. Trenér: Miroslav Soukup.

SK Sigma Olomouc: Drobisz – Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek – Rossi, Bajer – Hořava – Petr (73. Machalický), Šultes (53. Navrátil), M. Hubník (86. Ordoš). Trenér: Zdeněk Psotka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x