Zlínská univerzita má nového rektora, stal se jím jediný kandidát Petr Sáha

ZLÍN - Akademický senát Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně zvolil v úterý v tajné volbě kandidáta na jmenování rektorem, a to jediného uchazeče Petra Sáhu. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí univerzity Andrea Kadlčíková. Rektora jmenuje na návrh akademického senátu univerzity prezident republiky. Návrh se podává pros...

ZLÍN – Akademický senát Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně zvolil v úterý v tajné volbě kandidáta na jmenování rektorem, a to jediného uchazeče Petra Sáhu. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí univerzity Andrea Kadlčíková.

Rektora jmenuje na návrh akademického senátu univerzity prezident republiky. Návrh se podává prostřednictvím ministra školství, mládeže a tělovýchovy.

Petr Sáha získal celkem 24 hlasů, přičemž pro zvolení bylo třeba získat nadpoloviční většinu hlasů všech členů akademického senátu, tedy 19. V akademickém senátu zasedá celkem 24 akademických pracovníků a 12 studentů.

Petr Sáha stál u zrodu univerzity a byl jejím prvním rektorem v letech 2001 až 2007. V současné době působí na pozici prorektora pro strategii a rozvoj. Je ředitelem Ústavu aplikovaného výzkumu Univerzitního institutu a ředitelem Centra polymerních materiálů Fakulty technologické. Je světově uznávaným vědcem v oboru polymerní materiály a procesy. Je členem mnoha národních i mezinárodních vědeckých a odborných organizací. Jako školitel v doktorských programech vychoval již celou řadu odborníků působících v mezinárodním prostředí.

„Mým cílem je pozvednout univerzitu na mezinárodní úroveň a pokračovat tak v práci, kterou jsem začal již při mém prvním jmenování do funkce rektora. Univerzita má velmi dobrý potenciál, a když se jasně vytyčí cíl a stanoví se prostředky k jeho dosažení, má velmi dobrou šanci na úspěch,““ řekl Sáha.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x