V Kroměříži bude novým senátorem Miloš Malý z ČSSD

KROMĚŘÍŽ - Malý zvítězil ve druhém kole senátních voleb se ziskem 53,86 procenta hlasů nad dosavadním senátorem Zdeňkem Janalíkem (ODS). Tomu dalo svůj hlas 42,13 procenta voličů. V Senátu chce Malý prosadit změnu legislativy ve zdravotnictví, která přinese bezplatnou a široce dostupnou péči. Rád by také bojoval za u...

KROMĚŘÍŽ – Malý zvítězil ve druhém kole senátních voleb se ziskem 53,86 procenta hlasů nad dosavadním senátorem Zdeňkem Janalíkem (ODS). Tomu dalo svůj hlas 42,13 procenta voličů.

V Senátu chce Malý prosadit změnu legislativy ve zdravotnictví, která přinese bezplatnou a široce dostupnou péči. Rád by také bojoval za udržení bezplatného školství a za podporu rodin s dětmi a seniorů.

Změnit by se podle Malého měly i zákon o památkách a legislativa, která řeší územní plány a stavební řízení. Od změny zákona o památkách si Malý slibuje podporu turistického ruchu, druhý krok má pak vést k tomu, že legislativa v těchto oblastech už nebude složitá a těžkopádná.

Šestapadesátiletý Malý vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně.

Členem ČSSD je od roku 1996, starostou Kroměříže byl od roku 2006. Po letošních volbách jeho strana opět zvítězila. Malý je také člen zastupitelstva Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x