Čeští házenkáři zahájili kvalifikaci na ME výhrou 32:20 nad Řeckem

ZLÍN - Čeští házenkáři zvítězili ve středu ve svém úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy 2012 nad Řeckem jednoznačně 32:20 a vykročili za postupem. Další duel odehrají svěřenci trenéra Martina Liptáka v sobotu v nizozemském Almere. Češi vstupovali do utkání v roli favoritů a až na krátké výpadky papí...

ZLÍN – Čeští házenkáři zvítězili ve středu ve svém úvodním utkání kvalifikace mistrovství Evropy 2012 nad Řeckem jednoznačně 32:20 a vykročili za postupem. Další duel odehrají svěřenci trenéra Martina Liptáka v sobotu v nizozemském Almere.

Češi vstupovali do utkání v roli favoritů a až na krátké výpadky papírové předpoklady naplnili. Po zvládnutém začátku nechali sice Řeky vyrovnat, přesto si během první půle vypracovali až osmibrankový náskok.

Po přestávce hosté na palubovce zlínské sportovní haly zabrali a snížili na rozdíl tří branek, ale poté se projevila vyšší kvalita českých házenkářů, které táhl nejlepší hráč světa Jícha. V době, kdy jej soupeř bránil osobně, na sebe vzal roli střelce Sklenák, který skóroval sedmkrát a připsal si pouze o jednu trefu méně než pozorně hlídaný Jícha.

V kvalifikační skupině 6 čeká český celek další utkání v sobotu, kdy od 19 hodin nastoupí v posledním utkání letošního roku v Nizozemsku. Dalším soupeřem, který se postaví Liptákovu výběru při cestě na evropský šampionát, bude Norsko. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí na závěrečný turnaj do Srbska dvě nejlepší mužstva.

Kvalifikace házenkářů o postup na ME 2012 – středeční výsledekSkupina 6:Česko – Řecko 32:20 (14:8)Nejvíce branek: Jícha 8, Sklenák 7/2, Sobol 5 – Chalkidis a Vasilakis po 4. Rozhodčí: Birch, Dennis (oba Dán.). Sedmimetrové hody: 2/2 – 0/1, Vyloučení: 4:3.Další program českého týmu:30. října – 19.00: Nizozemsko – ČR (Almere)9. – 10. března 2011: ČR – Norsko (Praha)12. – 13. března 2011: Norsko – ČR8. – 9. června 2011: Řecko – ČR11. – 12. června 2011: ČR – Nizozemsko (Brno)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x