Obyvatelé Zlína mohou vyzkoušet zdravý styl života

ZLÍN - Akce nazvaná Týden zdravého stylu života proběhne první listopadový týden v Domě kultury ve Zlíně.. Agenturu Mediafax o tom informovala Ivana Scharfová z občanského sdružení Kamarád Nenuda. Až do pátku nabídnou pracovníci Rodinného centra v Domě kultury programy zaměřené na zdravý životní styl. Každý den je...

ZLÍN – Akce nazvaná Týden zdravého stylu života proběhne první listopadový týden v Domě kultury ve Zlíně.. Agenturu Mediafax o tom informovala Ivana Scharfová z občanského sdružení Kamarád Nenuda.

Až do pátku nabídnou pracovníci Rodinného centra v Domě kultury programy zaměřené na zdravý životní styl. Každý den je věnován jedné věkové kategorii, kdy jsou pro zájemce přichystány přednášky lékařů, rady maminkám a dospívající mládeži, zásady zdravé stravy i s ukázkami jídel, cvičení na strojích na kondici, fyzioterapeutické cvičení a masáže a další.

Úterní program bude patřit maminkám a dětem. Po úvodní přednášce v 9.30 hodin o zdravém životním stylu nejen dětí, ale také o potřebě odpočinku maminek bude v 10.20 hodin následovat názorná ukázka masáže dětí. Své odborné znalosti předvede masérka Zdenka Holbová. Den skončí cvičením Fit maminka a přípravou oběda. Cvičení odstartuje v 11 hodin, příprava zdravého oběda je na pořadu o 45 minut později.

Středa dopoledne nabídne mládeži přednášku o stravě a pohybová cvičení k posílení zádových svalů. Na závěr opět bude ukázka masáží, a to od 11 hodin. Čtvrtek je určen seniorům. Začíná tradičně v 9 hodin přednáškami o důležitosti správného stravování a masáží i ve vyšším věku. Masérka opět předvede ukázku vhodnou pro seniory. Závěr bude patřit cvičení na lehátkách Nordic Walking. „Poslední den, pátek, je dnem zdravého pohybu pro všechny. Od 16 hodin je pro veřejnost přichystáno fyzioterapeutické cvičení Zumba, taneční podložky, cvičení na strojích pro posílení kondice, Powerjoga, Bodystyling a Pilates. Protože očekáváme velký zájem, doporučujeme objednat si místa včas na telefonních číslech 728 142 862, 775 966 064 a 723 051 761,““ dodala Scharfová.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x