Krajský soud v Brně odmítl návrh na neplatnost voleb ve Zlíně

ZLÍN - Volby ve Zlíně jsou platné, rozhodl o tom v pátek Krajský soud v Brně. Agenturu Mediafax o tom informoval na mimořádné tiskové konferenci Aleš Dufek z politického hnutí Starostové a nezávislí.

Návrh zkomplikoval a odsunul termín ustavujícího zasedání zastupitelstva, které se mělo konat 8. listopadu, čímž nastane značené posunutí nového termínu. Primátorka Zlína Irena Ondrová (ODS) musí do 15 dnů vypsat nový termín.

Návrh podal občan Pavel Sedlář minulý pátek půl hodiny před koncem zákonné lhůty pro podávání návrhů na neplatnost voleb či hlasování. Nově vzniklá koalice tvořená z vítězné TOP 09, Starostů a nezávislých, hnutí M.O.R., VV, Zlínského hnutí nezávislých a KDU-ČSL se k rozhodovacím pravomocem dostane s výrazným zpožděním oproti původním plánům. Do té doby bude paradoxně o všem rozhodovat původní rada. „Jisté však je, že dochází k procesnímu oddálení nastoupení nově zvolených zastupitelů,“ podotkla Eva Štauderová, lídr hnutí M.O.R. – Za morální očistu radnice.

V rámci Zlínského kraje soudy rozhodují ještě o dalších návrzích na neplatnost voleb, a to například do otrokovického, kroměřížského, valašskomeziříčského či rožnovského zastupitelstva.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x