V Otrokovicích se poběží tradiční půlmaraton

OTROKOVICE - Na Baťově u tenisových kurtů v Otrokovicích odstartuje v sobotu tradiční memoriál MUDr. Josefa Podmolíka v půlmaratonu. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková. Prestižní závod sdružuje pod sebe kromě hlavního závodu také štafetové závody mládeže i dospělých a závody na in...

OTROKOVICE – Na Baťově u tenisových kurtů v Otrokovicích odstartuje v sobotu tradiční memoriál MUDr. Josefa Podmolíka v půlmaratonu. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Prestižní závod sdružuje pod sebe kromě hlavního závodu také štafetové závody mládeže i dospělých a závody na in-line bruslích. Akce začíná v 10 hodin.

Závodníci různých věkových kategorií se sejdou, aby změřili své síly hned v několika disciplínách. Závod zahájí běžci půlmaratonu, spolu s nimi vyběhnou bojovat o první místa závodníci štafetového půlmaratonu a štafetového půlmaratonu mládeže. Kromě finančních a věcných cen je pro nejlepšího běžce půlmaratonu připraven také pohár dosavadní starostky města Otrokovice Radoslavy Matuszkové.

Po poledním vyhlášení výsledků běhů bude odpoledne patřit bruslařům. Ti začnou kratším závodem Fitness na 7,8 kilometrů. Poté na trať o délce 20,7 kilometrů vystartují jednotlivci i štafetoví závodníci.

Akce s desetiletou tradicí je pořádána společně atletickým oddílem TJ Jiskra Otrokovice a in-line oddílem SSCO team Otrokovice. V případě in-line jde dokonce o nejstarší nepřetržitě pořádaný závod v České republice. Tato akce ale není zaměřená jen na vrcholové borce z obou odvětví. Je naopak dostupná široké veřejnosti. „Závod in-line fitness je každoročně vyhledáván širokou bruslící veřejností Otrokovic a okolí. V hlavních tratích – půlmaratonském běhu a in-line na 20,7 kilometrů – je pro méně zdatné nabízena možnost absolovování trati štafetově,““ poznamenal předseda organizačního výboru Michal Petřík. Dodal, že letos podruhé se pojede na nové, rychlejší a bezpečnější trati s minimem zatáček.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x