Novým starostou Uherského Hradiště se stal Květoslav Tichavský z ODS

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V Uherském Hradišti se v pondělí odpoledne konalo ustavující zastupitelstvo, které mimo jiné zvolilo nového starostu města. Mluvčí uherskohradišťské radnice Petra Zemčíková agentuře Mediafax řekla, že se jím stal Květoslav Tichavský z ODS.

Květoslav Tichavský tak po osmi letech vystřídá v čele uherskohradišťské radnice dosavadního starostu Libora Karáska (ODS). Místostarostou města Uherské Hradiště určilo zastupitelstvo Stanislava Blahu (ODS), posty dalších místostarostů zastanou Evžen Uher (TOP 09 a KRUH) a Zdeněk Procházka (KDU-ČSL).

Uvolnění členové zastupitelstva si navíc rozdělili působení v jednotlivých oblastech. Květoslav Tichavský se bude věnovat bezpečnosti, životnímu prostředí, cestovnímu ruchu a sportu, Stanislav Blaha se zaměří na správu majetku města, regeneraci městské památkové zóny a realizace investic. Do pravomocí Evžena Uhra náleží finance, kultura a školství, Zdeněk Procházka bude mít na starosti rozvoj města, dopravu, územní plán a sociální oblast.

Všichni koaliční partneři se také dohodli na složení devítičlenné Rady města Uherské Hradiště, kterou budou tvořit čtyři členové ODS, tři členové TOP 09 a KRUH a dva členové KDU – ČSL. Za ODS usedne v radě Květoslav Tichavský, Stanislav Blaha, Jitka Víchová a David Ondra. Za TOP 09 a KRUH to bude Evžen Uher, Ivo Frolec a Ladislav Šupka. KDU-ČSL zastoupí v radě Zdeněk Procházka a Jaroslav Tarcala.

V Uherském Hradišti zvítězili v komunálních volbách občanští demokraté, získali 24,70 procent hlasů. Na druhém místě skončila ČSSD s 23,05 procenty, třetí pozici obsadila TOP 09 a KRUH se 14,89 procenty. Za nimi skončila KSČM s 11,21 procenty, KDU-ČSL s 10,38 procenty a na šestém místě Zdravé Hradiště s 9,57 procenty hlasů.

ODS a ČSSD získaly v uherskohradišťském zastupitelstvu shodně po sedmi mandátech, hnutí TOP 09 a KRUH obsadilo čtyři křesla, KDU-ČSL, KSČM a Zdravé město pak získaly shodně po třech pozicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x